13 Ocak 2015 Salı

Amerikanın en güzel şehri tabikide San Diego



San Diego’nun lakabı “America’s finest city” yani “Amerika’nın en güzel şehri”dir. Burada oturanlar bu kente “Sun Diego” yani güneş şehri derler. Coğrafi konumu açısından yılın her zamanı güneşlidir. Masmavi pasifik okyanusu kenarında güneşlenirken buraya yaklaşık 1 saat uzaklıktaki kayak merkezlerine de gidilebilmektedir. Diğer Amerika şehirlerine göre daha sakin bir ortama sahip olduğundan Tüm amerikalılar’ın emeklilik hayallerini süsleyen bir şehirdir.

San Diego bir ticaret ve liman kentidir. Bunun yanı sıra en büyük Piyade üssü (Marine) ve deniz kuvvetlerinin büyük bölümü (Navy) burada yer aldığından askeri bir şehirdir. Aynı zamanda Amerika’yı Meksika’ya bağlayan bir köprü görevi görür. San Diego ile Meksika’nın Tijuana kenti arasındaki San Ysidro Border sınır kapısı, dünyanın en işlek sınır kapısıdır.




San Diego’da çok hareketli bir gece hayatı vardır. Gece hayatının en yoğunlaştığı bölge de yine Down Town çevresi. Down town’daki 4,, 5. ve 6. caddeler çevresinde çok sayıda gece kulübü bulunmaktadır. Gece klüplerine 21 yaş altı kişilerin girmesi yasaktır. Gece kulüpleri giriş ücretleri yaklaşık 30 – 40 dolar civarındadır. Yine Gaslamp Quarter restoranları, barları, tiyatro salonları ve alışveriş merkezleri ile kentin hareketli bölgelerindendir. Restoran olarak burada çok sayıda Meksika mutfağı sunan mekan olduğu dikkatinizi çekecektir.

San Diego’da çok sayıda gezilip görülecek yer var. Ama bana göre bunların başında

 San Diego Hayvanat Bahcesi geliyor. Çünkü bu hayvanat bahçesi Amerika’nın hatta Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alır.Kentin simgesi haline gelmiş olan San Diego Zoo, Balboa Parkının içerisinde yer almaktadır. Burası oldukça büyük olduğundan tüm bir günü ayırabilirsiniz. Bu hayvanat bahçesi akşam saatlerinde de açık. Buradaki pembe pelikanlar benim çok ilgimi çekmişti. Giriş ücreti ise 22$ – 33$ arasında değişiyor.


San Diego’da çok sayıda müze de bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise San Diego’nun körfezinde bulunan Midway Müzesidir. Bu müze, bir uçak gemisidir ve 2. Dünya savası sırasında Japonlara karşı ilk ateşin açıldığı gemidir. Bunun yanında Karayip Korsanları gemisi de müzeye çevrilmiştir.


Coronado adası, San Diego’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Bu Ada San Diego ana karaya bir köprü ile bağlanmıştır. San Diego şehir merkezinden 10 – 15 dakika uzaklıktadır. Aynı zamanda buraya San Diego’dan Ferry ile de gelebilmek mümkün. Bu ada daha çok San Diego zenginlerinin ikamet ettiği bölgedir. Bir çok dünya liderine, ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmıştır. Plajları ve denizi oldukça temizdir. Özellikle sörfçüler burayı çok tercih ederler. Adanın en meşhur yeri ise hayaleti ile ünlenen 1888 senesinde yapılmış olan Hotel Del Coronado’dur. Adadan San Diego’nun manzarası müthiştir.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...