12 Haziran 2013 Çarşamba

BURSA'DA 4 TEMİZ PLAJ !!

Bu haberle karşılaşınca hem sevindim hemde bursa halkı için üzücü denilebilir.Sevindim çünkü bu dört plajdan biri eşkel ve orda berkanın ananesinin yazlığı var sıklıkla gidiyoruz bundan sonra sanırım daha da sık gideceğiz :) Çünkü bursa dışına çıkamadığımızda Deniz'e bursada giriyoruz ve artık eşkel iyi bir alternatif oldu..



Eşkel Sahili..


-Ve Bursa'da 4 Temiz Plaj-

Bursa’nın Mudanya, Gemlik ve Karacabey ile İznik Gölü sahillerinde 22 noktada yapılan ölçümler, bazı bölgelerde kirliliğin kabul edilebilir değerin 2,5 katı olduğunu ortaya koydu.

Ölçümlerde, sadece Karacabey’deki Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu ile Mudanya’daki Eşkel plajlarının temiz olduğunun tespit edildiği bildirildi.

AA muhabirinin Bursa Sağlık Müdürlüğünden aldığı bilgilere göre, İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, Marmara Denizi’nin güney sahil şeridinde yer alan Karacabey, Mudanya, Gemlik ilçeleriyle İznik Gölü kıyılarında, vatandaşların yaz aylarında rağbet ettiği 22 noktada periyodik olarak yaptığı ölçümlerde, Bursa sahillerinin büyük çoğunluğunun kirlilik sorunu yaşadığı belirlendi.

Ekiplerin ocak-mayıs döneminde ayda bir yaptığı ölçümlerin sonuçları, Gemlik ve Mudanya başta olmak üzere bazı sahillerde normalde 100 mililitrede en fazla 1000 olması gereken koli basili miktarının, normalden birkaç kat fazla olduğunu ortaya çıkardı. Ölçümlerde, Bursalıların özellikle hafta sonları gitmeyi tercih ettikleri Gemlik sahilindeki, Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı ve Gemsaz Halk Plajı’nda, en fazla bin olması gereken koli basili miktarı 2 bin 400 çıkarken, Kumsaz Halk Plajı ve Kurşunlu Köyaltı Halk Plajı’nda bu sayı bin 100 olarak belirlendi.

Mudanya’da Kızılay Kampı, Burgaz Altın Kum Halk Plajı, Kumyaka Özel İdare Kampında 2 bin 400 ölçülen 100 mililitredeki koli basili miktarının, Burgaz Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı ve Eğerce Halk Plajı’nda bin 100 olduğu saptandı. Ölçümlerde, sadece Karacabey’deki Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu ile Mudanya’daki Eşkel plajlarında, koli basili miktarının kabul edilebilir değerlerde olduğu tespit edildi.

(alıntıdır;http://www.kenthaber.com/marmara/bursa/mudanya/Haber/Genel/Normal/bursada-4-temiz-plaj/b238df06-3ca8-45df-8be8-ee0ff8b4fa4b)

2 yorum:

Adsız dedi ki...


dantel modelleri

moda

marco reus saç stili kesimi nasıl

Unknown dedi ki...

Temizlik sektörünün öncülerinden olan http://www.akburtem.com.tr Temizlik sektöründe 16 yılı geride bırakmanın ve müşteri memnuniyeti esasalarını yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...