3 Haziran 2013 Pazartesi

PAZAR KÖŞESİ;Doyumsuzluk atlatılabilmesi güç bir rahatsızlık !! Kibirse ruhu kaplayan sağlam bir deri !!


Evet insanlar kendilerine bile öyle fazlalar ki ölçüsünü veremeyeceğim kadar..Doyumsuzluk atlatılabilmesi güç bir rahatsızlık.Buna kanaat getirebildim sonunda..Bencillik günümüzün sosyo-popüler tavrı ne yazık ki !! Öyle ilginç örneklerle karşılaşıyorum günlük yaşamda anlatamam sizlere..Birçoguna soğukkanlılıkla bakarken birçoğuna da gülüp geçiyorum  !!

Sorucaksınız bencilliği bu kadar eleştiriyorsunuz peki ya siz hiç bencillik yapmıyor musun diyeceksiniz?evet her canlı bir miktar taşır bu içgüdüyü yalnız ele aldığım konu sen tokken karşındakinin aç yatması sonra paylaşmaktan bile aciz olduğumuz bir küçük tebessüm, bu bile paylaşılamıyorken açlık-toklu mesele mi ? diyeceksiniz !!

Öyle insanlarla var ki pardon kelimesini bile dudaklarında saklayacak kadar cimri !! Kibir nasıl da ruhlarınızı mis gibi ele geçirmiş..
Sınırsız bir bencillik hamuruyla yoğurulmuş o insalardan bahsediyorum evet..
Önümüzde öyle hayatlar yaşanıyor ki aslında duymaya alıştığımızdan normelitesi bizi germiyor !! Sıradan bir konuyla bakış açımızı senkronize etmekten aciz bir durumda, başımızı çevirip yürümek bedava'yı seçiyoruz !! Durup yardım vaadedici gözlerle bir bakış atmak yerine..

Paylaşamamak doyumsuzluk kadar zor bir hastalık !! Bir simit bir parça sohbet,bir yüz tebessüm,bir çift taze yürek en kolaylarını paylaşmaktan bile müzdaribiz,Ne acıdır ki annemle-babamın devri çoktan kapanmış,insalar neyin peşinden koştuklarını bilmeden yürütüyorlar ömür çarklarını..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...