13 Şubat 2013 Çarşamba

Hergün hergece aşk bayramınız olsun Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun..

Sanırım takvimler 14 şubat'ı misafir etmeye hazır ! Ve her yıl olduğu gibi;
Bu yılda her birimizi farklı hisselere büründürmeye hazırlanan 14 şubat'ta dakikalar kala tüm çiflerin sevgililer gününü kutluyorum.Bu özel 24 saat kimimize heyecan,kimimize eski hatıralar,kimimize ise birlikte yaşanıcak kiymetli saatler vaadediyor.. İstifade ediniz .)

Bana sorarsanız bizde erkek arkadaşım ile bu yıl her yıl olduğu gibi ayrıyız halbuki aynı şehirlerde yaşamaya başlamış olmamıza ragmen tatil tarihlerine denk geldiğinden birlikte olamayacağız malesef, fakat biz km'leri aştığımız için  çok alışılmamamış bir durum degil tabikide hediyesi ve özel cümleleri titizlikle kavuşma gününü bekliyor.Neyse konumuza geri dönmek gerekirse şimdiden herkese keyifli,bol aşk dolu,tutku ile bezenmiş  sihirli bir sevgililer günü diliyorum :)..

 Tarihine deginmek gerekirse şöyle;edindiğim bilgileri sizilerle paylaşmak istedim;
14 şubat Sevgiler Günü'nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına kadar uzanıyor.

Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü.Çünkü bu özel günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı.Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.

Bu bayram, halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun sebebi ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış ve bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler, sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı.Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu.

                                     
Romalı genç kızlar, isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı.
Erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu.Zamanla 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir. 1800’lü yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

Öncelikle erkek arkadaşıma hazırladıgım kartı paylaşmak istiyorum; kendisinin  hediyesinin arasında bulunan dilek zarfı <3

Biraz gözümüze hitap etmesi açısından birkaç fotografla ve hediye seçenekleriyle satırlarımızı sonlardırıp kalan teferruatları zamana saklayıp en keyifli şekilde geçirmeniz dilegiyle..


















2 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

merhabaaa önerileriniz için teşekkürler. sizi nasıl takip edebilirim blogunuza izleyiciler kısmını koymamışsınızz

Unknown dedi ki...

blogu yeni kurdugum için yapım aşamasındaydı suan ekledim.teşekkür ediyorum .)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...