15 Mart 2013 Cuma

Rengarenk Makaronlarr Mutluluktan,Başka Ne Olabilir ki..:)

Makaron mutluluktur,tatlı yiyip tatlı konuşalım;söylemesi ayıptır bu gece bol bol makaronlar,havuçlu kekler,pastalar,profiteroller,ve çileklerimiz derken ev arkadaşlarım bu akşam ki konun ''makaron'' olmalı dediler iyi de ettiler :)
Fransız mutfak kültüründen gelen makaron tüm dünyaya yayılan mükemmel lezzeti ve şirin
görünüşleriyle benim de vazgeçilmez favorim.Şimdi isterseniz hem tarifi hem rengarenk fotoğraflarla ağzını sulandırırken :) ayrıntılarından bahsedelim,yalnız çok meşakkatli iş,uğraşırım diyinler için malzemelerini ve yapılışını da aşşağıda paylaştım,umarım yaparsanız tutturursunuz epey zormuş hamurunu tutturmak,yok uğraşamam diyorsanız,dışarda rahatça bulabilirsiniz bu akşam 10 tanesini,15 liraya aldık kilosuda 60 liraymış,





Bunlar da bizim MAKARON'larımız..
















Malzemeler;                                                  
-2 yumurta beyazı
-30 gr. toz şeker
 -75gr. toz badem
-10 gr. kakao
-150 gr. pudra şekeri,
-1 çimdik tuz.

Çikolatalı Ganaj Kreması için;
- 113 gr. bitter çikolata
-30 gr. tereyağı
-½ su bardağı krema

Yapılışı;tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin). Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.Fırında tepsileri tek tek pirin.
Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın. 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın.
Ortadaki mini pastam makaronlarıma renk kattı,bu arada ben mor renkli makaronlara bayıldım deneyin derim:)
Renkli çay masamızı koymadan olmaz :)
En Tatlı Hediye Kutusu Bu Olsa Gerek :)



 Tatlı Haftasonları :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

o kutular nerelerde satılırrr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...