19 Mayıs 2013 Pazar

PAZAR KÖŞESİ;Zihin Mutasyonu-Arzu'dan 5 Maddeli Reçete..


zihin-temizleme
-Onunda temizliğe ihtiyacı var-

Günlük hayatımızın monotonluğu bazen zihnimize dolu dolu bir durum yüklüyor ve bir süre sonra bu durum alıp başını gidiyerek büyüyor.Önlem almak şart kendinize bir iyilik yapın ve kalıplaşmışlıktan sıyrılın yeniliklerle günlük hayatınıza yeni bir rota çizin.Bu ruhunuza en kapsamlı temizlikten farksız olcaktır,kendinizi dinlemekle başlayın.Zamanım yok gibi bir cümle kurmayın şuan okurken gereksiz olan herşeyin analiz edin ve yerine temiz parçalar koyun.
Bugünden itibaren küçük dokunuşlarla günlük hayatımıza renk,tad,biraz ışık,istek vb serpiştirebiliriz.
Nasıl diyceksiniz ?
Öncelikle gereksiz zaman kullanımı listemizi oluşturalım sonra onların yerini yeni 5 konu ile değiştirelim;

YENİ-5 LİST;

1) Günlük Zihin-Ruh Temizliği;

-Zihnimiz bazen bir çöplükten farksız oluyor ve boşaltmak şart !! Evde kendinize sakin bir köşe bulun yoksa yaratın sizi tanımlayan birkaç obje renk kullanın ve orda zihin temizliğine başlayın susmak en yüksek sesle konuşa tarzıdır,susun veya kendimize günü ve yarını değerlendirmek için 10 dk'lık bir uzanma molası vererek başlayıp artıların ve eksilerin lisetesini zihnimizde canlandırıp hızlıca yerine olmasını istediklerimizin destesini kuralım,bunu zihnimi tazelemek tatmin etmek için yapabiliriz.En azından yer kaplamaktan çıkan belirsiz fikirler yumuşayarak kaybolmuş olabilir.Bu sizin elinizde..

2) Beden Tazeleme Eğzersizleri;

-Bildiğimiz gibi yemeklerden sonra hele de akşam yemeklerinin sonu aslında yorgunluğumuzun en hat safa da olduğu anlardandır,yapılan araştırmalara göre vücut yorgunluğunu minimum'a indirmek için;klasik müzik-duş öneriliyor.
-Televizyonunu kapatın ve http://www.youtube.com/watch?v=GRxofEmo3HA bu link'e tıklayın kısa ılık bir duş molası verin kendinizi dinleyin.Eminim ki verdiğiniz bu ara vücudunuz için mütiş bir depoing olucaktır.

3) Sağlıklı Beslenme Post'u;

-Midenizi de bir iyilik yapıp listenize sabah aç karnına kahve-çay yerine mis gibi meyve çaylarını koyabiliriz.Ve akşam yemeğine daha varsa iş-okul sonrası tıpkı sabah olduğu gibi yorgunluğunu atma fikriyle kafein almak yerine hafif meyve salataları yahut yoğurt yalnız başına yiyemiyorsanız meyveli yoğurtlar hazırlayıp hem kendinizi hem midenizi mutlu edebilirsiniz.

4) Bir Porsiyon Nota-Müzik Special;
-Müzik dogal bir agrı kesicidir.Ruhunuza da bir servis açmalısınız keyfinizin hit-10 listesini yapın bağıra bağıra yüksek sesle tüm günün stresini boşluğa bırakın..

5) Evet Karma Zamanı-Eglence-Dinlenme-;

-Evet ruhunuzu,vücudunuzu dinlendirdiniz,sağlık,zihin temizliği tamamdır,sıra eğlenme zamanı kendinize haftanın bir gününün birkaç saatini çalın.Gerekli malzemeler açık ve net;Bir çift temiz eşofman+Biraz müzik ve kulaklık+Mutlu bir sen gerek !! işte şimdi yürüyebilirsiniz veya koşabilirsiniz yahut basketbol sahasında tüm öfkenizi potadan çıkarırcası ter dökebilirsiniz,bunlar basit ve masrafsız dalllar yok ben keyif yapıcam diyorsanız arkadaşlarınızla kahve saati yahut yalnız açık hava bir mekanda kitabınız elinizde kendinize hoş zaman dilimleri sunabilirsiniz.Bu size kalmış..

Yani önce kendimize değerle başlamalıyız yola sonra karşımızdakilere şeklinde devam etmeli bu döngü.
Kendinizi sevin,bir daha bu hayat size sunulmayacak bu saatler,yada bu yaşlarınız..
Günlük hayat yaşamın ana parçası,onu tasarruflu ve en verimli şekilde geçirmek bazen ruhumuzu tazelemek -zihnimize temizlik-sağlık-müzik gibi parçalarla renklendirmek sizin elinizde,reçete benden uygulamak sizden.

MUTLU GÜNLER..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...