10 Nisan 2013 Çarşamba

NUMEROLOJİ (SAYI) BİLİMİ;''Evrendeki hiçbirşey rastlantıya dayanmaz !! '' DİYOR..

NUMEROLOJİ NEDİR?
Evrende bulunan herşeyin bir sebeninin olduğunu ve bunu ortaya koymak için çeşitli sayı değerleri ile numaralandırılan sistem numeroloji olarak değerlendirilmektedir.Numerolojiye göre her harfin ve rakamın bir değeri bulunmaktadır.Bundan yola çıkarak isimlerin değeri  ve etkisi bu sisteme göre hesaplanabilmektedir.Numerolojiye göre değerli olan rakamların her birinin simgelediği özel değerler bulunmaktadır.Bu sisteme göre kişilik anazlizleri ve yorumlarında bulunmak mümkündür.


Kişiliği ve karakteri konusunda bilgi edinmek isteyen birçok kişi numerolojiye başvurmaktadır.Astroloji ile yakın ilgisi olan numeroloji sayı bilimi olarak insanların ilgisini çeken bilim dallarından biridir.
Sayılaın belli düzeni ile oluşaturulan raporlar sayıların insan hayatındaki önemi vurgulamaktadır.
Numerolojinin uygulama alanları tahmin edilemeyecek kadar fazladır.Eski uygarlıklardan itibaren günümüze kadar gelmiş olan bilimden birçok eski uygarlık içinde yaşayan insanla fayda sağlamıştır.
Numeroloji ile konuyu ve datayı bir formüle ve işlem sırasına koymak mümkündür.



Birçok kişi için batıl inanç niteliğinde olan bilim dalına birçokları hayatının her alanında yaygın şekilde kullanmaktadır.
Bu bilim dalına göre sayılar insan hayatında sadece rakam niteliği taşımayan her konu ile birçok konuyu formülleştiren bir sisteme sahiptir.Numerolojiye göre sayıların uğurlu ya da uğursuz olmaları formüle edien konunun önemine ve kategorisine göre değişmektedir.Numerolojiye göre 1 sayı değeri ifade etmemekle birlikte diğer sayıların başlanğıcı olarak nitelendirilmektedir.

NUMEROLOJİYE GÖRE SAYILARIN KISACA ANLAMLARI;
1- Özün sayısı,
2- Karşıtlık, değişiklik
3- Aracılık, bütünlük, başlangıç, orta ve son, tanrısal güç,
4- Doğruluk, adalet, dünya,
5- Evlilik,
6- Şans,
7- Evrenin tümü [Tanrısal güç (3) ile dünya (4)'ün toplamı] ya da tanrının dünya ile birleşimi,
8- Sağlamlık,
9- 3 x 3 ya da tüm sayıların özü,
10- Sonu olmayan yeni bir dizinin başlangıcı.
                                            SAYILARIN UZUNCA ANLAMLARI;

1: Saldırganlık, eylem ve hırsın da ispat ettiği gibi, amaç ve hedefi belirtir. Alfabenin ilk harfi olan A'yı sembolize eder. Ok biçimiyle de hedefi, ünlü olmak ya da kudret sahibi olarak yönetmeyi ifade eder.

2: Gece ve gündüz gibi uçlarda olduğu gibi, zıtlıkların sayısıdır. Karşıtlığı belirttiği gibi dengeyi de belirtir. Pozitif ve negatif niteliklerden oluşmuş karışımlar yoluyla dengesini de sağlar.

3: Üçgenle sembolize edilir ve çok yönlülüğü ifade eder. Yani geçmiş, şimdi ve geleceği. Yeteneği neşeyle birleştirir. Bu yüzden sayılar içinde en uysal ve uyumlu olandır.

4: Dayanıklılık ve sabrı belirtir. Kare şekli, pusuladaki yönler, mevsimler ve ateş, su, hava ve topraktan oluşan eski unsurlarla sağlamlığı ifade eder. En ilkel sayıdır.

5: Yolculuk ve tecrübeler aracılığıyla yaşanan macerayı sembolize eder. Dengeden yoksun oluşu belirsizliğe sebep olabilir, ancak rakam grubunun ortasında yer aldığı için, en tahmin edilemez rakam olmasına rağmen en şanslısıdır da.

6: Güvenilirliliğin sembolüdür. Gökkuşağının altı renginin de ifade ettiği gibi, doğayla uyum içindedir. Hem 2 gibi çift sayıyla, hem de 3 gibi tek sayıyla bölünerek her iki sayının en temel öğelerini içinde barındırdığı için mükemmel bir rakamdır.

7: Bilinmeyeni ve görünmeyeni keşfetmenin yolları olan araştırma ve bilgiyle beraber gizliliği sembolize eder. Yedi yönetici gezegeni, haftanın yedi gününü ve müzik gamının yedi notasını ifade eder. l'in birliğiyle 6'nın mükemmelliği kendine özgü bir uyum yaratır. Bu da onu gerçek ruhsal bir rakam hâline getirir.

8: Maddî kazanç demektir. Çift kare ile ifade edildiği gibi, bir işi bitirmek için gereken dayanıklılık anlamına gelir, ikiye bölündüğünde, parçalar birbirine eşittir (4 ve 4). Yeniden ikiye bölündüğünde, parçaları yine eşittir (2,2,2, 2) ve bu da dört misli bir dengeyi gösterir.

9: Temel sayıların en büyüğü olarak evrensel başarının sembolüdür. Tüm rakam grubunun özelliklerini içinde barındırır ve onların kontrol faktörüdür, üç kere üçün çarpımı olan 9, çok yönlülüğü ilhama çevirir.

Her insanın doğum tarihine, önemli tarihlere uyguladığımız işlemleri yapabiliriz. Böylece doğum gününü kullanarak titreşimsel sayısını belirleyebiliriz.
-TÜM ARAYIŞLARIN NEDENİ KENDİNİ BİLMEKTİR-

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...